ingilizcenin püf noktaları
|Yabancı dil öğrenmenin püf noktaları
Günümüz şartlarıyla uyumlu olmak için hepimiz dil öğrenmeye merak sararız ama maalesef geçen zamanla o ilk heyecan kaybolur ve her şeyi unutmuş ve bununla baş edemeyeceğimiz hissine kapılırız.
Bu durumu nasıl önleriz?
Hiçte hafif olmayan “Yabancı dil öğreneme” girişiminde, size yararı olacağını düşündüğüm bazı tavsiyeler öneriyorum:
1. Kendinize gerçekçi hedefler belirleyin ve onları devamlı izleyin, küçük adımlarla olsa bile. Daha az ama daha sık ders çalışın, bir kerede 5 saat çalışmaktansa haftada bir kaç kez çalışılması daha faydalıdır. Kendi kendinize ödevler verin!
2. Bir metni dinlerken onu okumamaya çalışın, bu duyduklarınızı anlamak ve aksanınız üzerine konsantre olmanıza yardımcı olur, böylece yabancı dili daha iyi algılarsınız.
3. Metni okuduktan sonra tanıdığınız kelimeler üzerine yoğunlaşın. Diğer kelimelerin anlamını tekstin ana fikrini çıkartmaya çalışın. Sonra tahminlerinizi sözlükle kıyaslayın. Kelimeleri cümle ve paragraf içeresinde öğrenin; karşılaştığınız her yabancı kelimeyi öğrenmek zorunda değilsiniz. Gramer’i öğrenmenin en kolay yolu ise kendimizin yaptığı şemalar üzenden çalışmaktır.
Online İngilizce Öğren
4. Yabancı dil öğrenirken o dilde televizyon seyredin (altyazısız olmasına özen gösterin),o dilde radyolar dinleyin, internet sörfünü o dilde yapın. Öğrendiğiniz lisanın üzerine tüm dinleme ve okuma fırsatlarını değerlendirin. Kendi kendinize ödevler verin! Öğreneceğiniz dili bilen arkadaşlar edinmek, onlarla sohbet etmek dilinizi geliştirmeniz için aralarında en etkili yöntem olarak sayılabilir.
5. Konuşmanızı geliştirmek için, hangi dili öğreniyorsanız o dili konuşan insanlar ile iletişim kurmaya çalışın. Kelime hazinenizin genişlemesi için konuştuğunuz kişilerle gündemdeki konular hakkında yorumlarınızı paylaşabilir, bir mesele hakkında fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Mailleşin chat yapın tüm imkanları kullanın.
6. Konuşmaya başladığınızda hata yapmaktan korkmayın. Komik mi görünüyorum acaba?” gibi endişeleri bir tarafa bırakıp aktif bir şekilde diyalog kurmaya çalışın. Yabancı dil öğrenen herkes önceleri hatalı konuşur.
7. Eğer sadece okuyarak ders çalışırsanız bu sadece görsel zekanızı harekete geçirir oysa çalışmanızı sesli bir şekilde de tekrarlayarak işitsel zekanızı da eklerseniz, çok daha kalıcı sonuçlar elde edersiniz.
8. Öğrenmeniz gereken fazla yabancı kelime biriktiği zaman kafanızın karıştığı hissine kapılabilirsiniz, bu sizi korkutmasın! Öğrendiğiniz kelimeleri güncel hayatınıza sokmaya çalışın, örneğin sayıları öğrenmek için binaların katlarını sayabilirsiniz. Evinizde, dışarıda bulunduğunuz her ortamda etrafınızda gördüğünüz tüm canlı cansız varlıkların isimlerini hatırlamaya çalışın.
One Comment
cok tesekkurler bu guzel onerilerinz icin 🙂